Od reciklirane gume proizvodimo sledeće proizvode:

  1. Parking stubovi
  2. Podloge za dečija igrališta
  3. Sportski tereni
  4. Bokobrani
  5. Oprema za dečija igrališta
  6. Agrodisk
  7. Oprema

Stubovi su u obliku valjka, prečnika 70, 100 i 150 mm, visine od 300 do 1200mm. Mogu biti jednobojni ili višebojni i to: crni, beli, crveni, žuti, plavi, zeleni i u kombinaciji navedenih boja. Prema nameni mogu biti parking ili ogradni, a po tipu montaže prilagođeni za polaganje u beton, zavrtanje u meku podlogu ili tiplovanje u čvrstu podlogu. U varijanti namenjenoj za tiplovanje u čvrstu podlogu, stubovi su opremljeni ojačanim metalnim postoljem presvučenim istim materijalom kao i stub. Izrađuju se i u varijanti čuvara parkinga, tj. stubovi koji se po potrebi mogu oboriti. Svi stubovi su opremljeni sa jednom ili više reflektujućih traka, da bi bili uočljivi u uslovima slabe vidljivosti.

Stubovi prečnika 70 mm predviđeni za montažu tiplovanjem u postojeću podlogu su izrađeni od gumenog granulata, sa središnjim čeličnim nosačem, te su pogodni za obeležavanje parking mesta i ograničavanje travnatih i drugih prostora preko kojih nije dozvoljen prolaz i/ili parkiranje. Ovi stubovi se koriste kao vizuelna i mehanička zaštita.

 

bolt-downcorrosion-freehigh-qualityhi-reflective-ribbonrecycled-rubber

pdf 

ø 70 mm H: 600 mm 

 

Stubovi prečnika 100mm su izradjeni od gumenog granulata, sa ojačanom čeličnom konstrukcijom i upozoravajućim reflektujućim trakama. Namenjeni su obeležavanju parkinga i ograničavanju travnjaka i drugih prostora gde je zabranjeno prolaziti ili se zadržavati vozilima. Zbog svoje robusne konstrukcije koriste se na mestima gde je velika frekvencija vozila i česta mogućnost bočnih udara. Predstavljaju izrazitu mehanicku i vizuelnu barijeru.

 

concrete-incorrosion-freehigh-qualityhi-reflective-ribbonrecycled-rubber

pdf 

ø 100 mm H: 650 mm

 

Stubovi prečnika 70 mm predviđeni za montažu postavljanjem u svež beton. Izrađeni su od gumenog granulata, sa središnjim čeličnim nosačem, te su pogodni za obeležavanje parking mesta i ograničavanje travnatih i drugih prostora preko kojih nije dozvoljen prolaz i/ili parkiranje. Ovi stubovi se koriste kao vizuelna i mehanička zaštita.

 

concrete-incorrosion-freehigh-qualityhi-reflective-ribbonrecycled-rubber

pdf 

ø 70 mm H: 600 mm

 

Obarajući stubovi su izrađeni od gumenog granulata, sa nosećom čeličnom komstrukcijom od kvalitetnih livenih pocinkovanih elemenata. Stubovi se koriste za obeležavanje prostora na kojima je povremeno potreban prolazak vozila. Obaranje i podizanje je omogućeno bravicom na vrhu stuba, tako da je rukovanje jednostavno i funkcionalno.

 

bolt-downcorrosion-freehigh-qualityhi-reflective-ribbonrecycled-rubberlockable

pdf 

Preklapajući ø 100 mm H: 900 mm

 

 

120520121009

Izlivanjem tj. postavljanjem monolitne površine na licu mesta preko drenažne baze ili preko betona i asfalta, dobija se podloga kojom se postiže visok stepen bezbednosti na dečijim igralištoma, u staračkim domovima, na šetalištima i svim onim mestima gde je to neophodno. Podloga može biti različitih boja, obojena u čitavoj masi UV stabilnim bojama. Ovakvi tereni mogu biti ogradjeni ivičnjacima, izrađenim od istog materijala, funkcionalno i estetski uklopljenim u postavljenu podlogu, koji sprečavaju nanos materijala sa okolnog terena ili sprečavaju povređivanje dece prilikom eventualnog pada.

Ove podloge su:

- absorbent udarca pri padu

- vodoprpopusne - suve su odmah nakon kiše

atestirane za upotrebu u sredinama gde borave deca

- izuzetno trajne

Završni sloj ovakvih podloga može biti izrađen od bojenih SBR granula u crvenoj, zelenoj plavoj i žutoj boji,  ili od EPDM granulata u više desetina različitih boja i nijansi. Debljina gumene podloge zavisi od zahteva poručioca, a može biti od 12 do 80 mm, čak i u više različitih debljina na istoj površini.  EPDM-2-boje    P1357 23-10-10

 

 

 

 

 

multi teren 2

Sa sve većim potrebama za upražnjavanjem sportskih aktivnosti, raste i potreba za adekvatnim sportskim terenima, bilo za profesionalnim bilo za rekreativnim bavljenjem sportom. KUERK je nakon bogatog iskustva u izradi proizvoda od reciklirane gume u svoj proizvodni program uvrstio i izradu sportskih terena na bazi mlevene gume i drugih odgovarajućih materijala, koji u novije vreme a u skladu sa naukom i iskustvom sa terena, predstavljaju materijale izbora za navedene namene. Podloge za sportske terene firme KUERK su multifunkcionalne, i predstavljaju najpopularniji vid izgradnje sportskih terena za rekreativnu i komercijalnu upotrebu. Kombinacijom višekolorijskog sistema označavanja moguće je dobiti podlogu adekvatnu za više sportskih disciplina naizmenično.

multi teren 2 multi teren 3

Bokobrani su posebno dizajnirani proizvodi koji služe kao sekundarna zaštita na mestu kontakta plovila i obale. Dizajnirani su za upotrebu u teškim uslovima, a izrađeni su od mešavine čvrstog i otpornog poliuretana i gumenog granulata.

Proizvode se u dimenzijama: širina 100, dužina 500 a debljine 70, 90 i 120mm.

 

bolt-downcorrosion-freehigh-qualityhi-reflective-ribbonrecycled-rubber

pdf 
pecurka-zuta-b

Kozlić u obliku pečurke

U okviru programa za dečja igrališta kuerk je do sada, osim podloga osvojio proizvodnju: kružnih prstenova za vrtuljke, postolja za igračke na oprugama (izvozni program), sedišta za ljuljaške, pečurke za preskakanje, štitnike za oblaganje delova od metala i drugih tvrdih materijala, odbojnike za klackalice i sl.

 

 

sediste-za-ljuljasku-crveno

 

sediste-za-ljuljasku-zeleno                      odbojnik b

                                                                Odbojnik za klackalicu

sediste-za-ljuljasku-plavo

      Sedišta za ljuljaške

 

pdf

 

 

agrodisk

Agrodisk" je novina na području zaštite svih vrsta sadnica, to je atraktivna i ekološki prihvatljiva zamena za malč, tj. on je malč u komadu. Izradjen je od vodopropusne gume sa strukturom polegnute trave i obojen dugotrajnim UV stabilnim bojama. "Agrodisk" čuva vlažnost zemlje oko same sadnice, sprečava rast trave i korova uz samo stablo gde je nepristupačno kosilici, sprečava ispiranje korenovog sistema a dozvoljava protok vode, vazduha i hranjivih materija, sprečava izbijanje mladica oko sadnice, čuva korenov sistem od smrzavanja...

U odnosu na klasični malč ima prednost što ga vetar i životinje ne raznose, ne mora se dopunjavati svake godine, ima stalni oblik pa će vrt uvek izgledati uredno i negovano. Izrađuje se u prečniku 500 mm debljine 15 mm, u zelenoj i braon boji, sa gotovom "puzzle" kopčom. "Agrodisk" se može montirati na stabla od 30 - 200 mm.

....